lördag 9 januari 2016

Vegolinsgryta

Vegolinsgryta med indiska kryddor och yoghurt

Häll ca 2 msk rapsolja eller annan matlagningsolja i en gryta.
Fräs (på låg värme) indiska kryddor efter eget tycke och smak. Exempelvis (ungefärliga mängder):
1 tsk curry
1 tsk ingefära
1/2 tsk koriander
1 tsk gurkmeja
3 tsk tandoorikrydda
Låt fräsa ca 5 minuter.
Om du vill kan du även fräsa i ca en halv hackad lök.
Hacka en till två nävar rödkål eller vitkål, lägg i grytan och fräs några minuter.
Tillsätt ca 1 msk sambal oelek eller så mycket du tycker är lagom.
Tillsätt 1 buljongtärning.
Tillsätt ca 8 dl vatten.
Tillsätt 2 dl torkade gröna linser.
Koka/sjud i 20-25 minuter under lock.
Häll i en burk kokosmjölk och värm.
Servera i djupa tallrikar med turkisk yoghurt och extra sambal oelek för de som vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar