lördag 1 februari 2014

Nybakade croissanter på lördagmorgonen

Jag bakade croissanter igår. Eller, rättare sagt så förberedde jag dem hela vägen fram till gräddningen. Jag har hittat ett recept på http://litemer.paindemartin.se/2013/11/sa-borjar-jag-antligen-fa-lite-ordning-pa-mina-croissanter/ där man kan förbereda allting och sedan jäsa dem i kylskåpet över natten och grädda på morgonen. Helt underbart med nybakade varma croissanter och morgonkaffe som start på helgen. Förra gången jag gjorde dem så frös jag in några stycken och provade att ta fram på kvällen. De hann inte tina och jäsa i kylskåp, men när jag lade fram dem på diskbänken och lät dem både tina och jäsa i rumstemperatur så hann de bli perfekt jästa för att grädda på morgonen. Jag gjorde dubbel omgång och frös in de som vi inte gräddade idag, så nu har vi croissanter för flera veckor framåt. Härligt! :-)

Utformningen kan jag träna lite mer på, men de blev väldigt goda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar